Форма входу

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Прогулянка лісом: обережно комахи!!!
15:43
Прогулянка лісом: обережно комахи!!!

Про них ми за зиму встигли вже забути... старі запаси відлякуючих засобів закінчилися... і ми взагалі думаємо, що ще рано і їх ще немає ... вони ще сплять!!! Але це не так. Вони вже напоготові... чекають на нас! Щоб лісова прогулянка залишила у Вас тільки приємні спогади нагадаємо про небезпеку, яка може загрожувати непідготовленій людині - комах. Отже:

Комарі

Укус комара, зазвичай, не є шкідливим для здоров’я. Однак діти сильно розчісують шкіру і часто заносять в ранку інфекцію. Тому на ушкодженому місці може розвинутися гнійне запалення. Комарині укуси також досить часто провокують загострення алергічного дерматиту.

Щоб цього уникнути, стежте за чистотою рук малюка і коротко стрижіть йому нігті. Ці заходи значно знизять ризик інфікування ранок. А якщо малюк скаржиться на свербіння, протріть шкіру охолодженим розчином питної соди і обробіть її зеленкою - вона не тільки знезаражує, але й підсушує ранки. Звичайно, краще, щоб комарі взагалі не кусали дитину. Тому, збираючись у поїздку або на дачу, візьміть із собою засіб для боротьби з комарами. Тільки перед покупкою обов'язково поцікавтеся, чи можна їх використовувати для дітей.

«І пам'ятайте, що репеленти не відлякують комарів - паразити все одно будуть сідати на дитину, але не будуть її кусати.»

Бджоли і оси

Небезпечні не стільки укуси цих комах, скільки їх жала, які часто залишаються у шкірі і викликають запалення. Почервоніння, припухлість і біль швидко зростають і турбують дитину майже тиждень. Іноді у дітей навіть підвищується температура. Зовсім тяжко стає маленьким алергікам. У них від укуса бджоли може розвинутись навіть анафілактичний шок - стан, небезпечний для життя. Щоб цього уникнути, не розлучайтеся з антигістамінними препаратами, тримайте їх в дорожній аптечці.

Якщо все-таки бджола вкусила, відразу після укусу видаліть жало, видавивши його легким стисненням шкіри двома пальцями. Не треба висмикувати жало нігтями або пінцетом - можете випадково його пошкодити і його окремі шматочки можуть залишитися у шкірі.

Промийте місце укусу і прикладіть лід. Залишки отрути можна нейтралізувати, приклавши марлечку, змочену слабким розчином столового оцту. Протиалергійна таблетка зменшить набряк і зніме біль.

Кліщі

Кліщ впивається у шкіру і залишається в ній, що часто викликає місцеве запалення. Крім того, кліщі є поширювачами страшної інфекції - кліщового енцефаліту, або хвороби Лайма. На жаль, ця хвороба досить широко поширена на території нашої країни. Якщо у вашій області чи там, куди ви поїдете, є небезпека зараження енцефалітом, краще зробити профілактичне щеплення. Коли кліщ вже вп'явся в руку чи ногу, витягнути його необхідно повністю. Краще за все захопити комаха пінцетом якомога ближче до шкіри і обережненько видалити. Але ні в якому разі не смикайте кліща, інакше його голова залишиться в ранці. Після "операції" місце укусу обробіть зеленкою.

Кліщі зазвичай ховаються у високій траві в лісі чи на лузі. Тому до прогулянки по небезпечних місцях готуйтеся ретельно. Одяг дитини повинен бути світлим - на ньому легше помітити кліща. Обов'язково надягніть на нього щільні штани, наприклад, джинси, кофту з довгими рукавами, шапочку і підійміть комір. Прийшовши з лісу, огляньте малюка з ніг до голови. Будьте особливо уважними, оглядаючи шию на межі волосяного покрову.

Як попередити укуси

Спреї та лосьйони, що відлякують комах, розробляються і випробовуються вже багато років і є безпечними навіть для дітей старше 2-х років. Тестування визначило лідера по ефективності - це діюча речовина «Байрепел». Щоб захистити дітей від укусів комах, не варто втирати крем в усі ділянки тіла. Краще намазати тільки руки, шию та щиколотки і надіти на дитину одяг з довгим рукавом і довгі брюки. Кожні 2-4 години потрібно наносити крем знову.

Натуральними, але менш ефективними засобами, що відлякують комах, є аромати лимона, лаванди, м'яти і гвоздики. Масла на основі цих ароматів можна додавати в спеціальні лампи для розповсюдження запахів. Простий рецепт: нашпігуйте половинки лимонів гвоздикою, яку використовують в кулінарії, і розставте по всій кімнаті, особливо перед вікном.

Фумігатори, які діють на основі хімічної рідини або таблеток не можна використовувати для захисту маленьких дітей, тому що вони отруюють повітря. Найкращим засобом для цього випадку є москітні сітки з просоченням.

Будь-який хімічний чи натуральний препарат, перед нанесенням на поверхню, варто перевірити на згині ліктя. У разі одночасного застосування захисного крему від сонця спочатку наноситься крем, а потім засіб від укусів.

Перша допомога

Антигістамінні мазі та гелі надають місцевий вплив і полегшують свербіж. Також варто прийняти антигістамінний препарат всередину. В аптеках можна придбати спеціальні пластирі від укусів, які запобігають розчісуванню ранок.

З натуральних препаратів зменшити набряк і свербіж допоможуть мазі на основі арніки та календули.

Домашні засоби

  • Суттєво покращити стан можна за допомогою половинки свіжої цибулини, прикладеної до місця укусу.
  • Також полегшить страждання компрес з розведеним яблучним оцтом або пастою з соди, розведеної водою.
  • Олія гвоздики не лише відлякує комах, а ще й знімає набряк і має антибактеріальну дію.
  • Наступний спосіб - розтерти між пальцями лист подорожника і прикласти його на місце укусу. Через 3-5 хвилин болю як не бувало!

Коли викликати лікаря?

Терміново треба викликати лікаря, якщо оса або бджола вкусила в око, губи, рот чи язик. До приїзду лікаря слід охолоджувати місце укусу. Також, якщо ушкоджене місце все більше набухає, піднімається температура, з'являється висип, головний біль, запаморочення, проблеми з диханням - терміново вирушайте до лікаря! Така реакція організму вказує на алергічну реакцію, яку можна зняти тільки за допомогою уколу.

Переглядів: 494 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: