Форма входу

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Менінгіт. Види і опис. Симптоми, ознаки
16:13
Менінгіт. Види і опис. Симптоми, ознаки

Менінгіт. Види і опис.

Менінгіт – вірусна інфекція, що вражає м’які оболонки головного та спинного мозку, неушкоджуючи безпосередньо клітини мозку, запальний процес проходить зовні. Менінгіт викликають потрапляють в організм мікроби і віруси.

Небезпеки захворіти менінгітом, схильні всі вікові категорії, від новонароджених дітей до старих. Недоношені діти в першу чергу знаходяться в групі ризику. Зазвичай захворювання залежить від стану організму в цілому. Різноманітні вади нервової системи, травми голови і спини, у тому числі і застарілі, входять до групи ризику по розвитку менінгіту.

Характерними симптомами хвороби, що розвивається є головний біль, блювота, уповільнене серцебиття. Хворий на менінгіт зазвичай тримає голову високо піднятою, закинутою назад, напружені потиличні м’язи ускладнюють рухи головою. Розрізняють досить велика різноманітність форм менінгіту.

Менінгококовий менінгіт звичайно починається з ознобу і високої температури, другий день характерний геморагічним висипом. Аналіз крові вказує на гострі запальні процеси в організмі. Менінгококовий менінгіт звичайно вражає дітей, з’являється підвищень температури тіла, озноб, блювота і головний біль. На другий день розвивається затьмарення свідомості. У рідкісних випадках зустрічається «блискавична» форма, що призводить до смерті хворого протягом двох діб. Септична форма – менінгококовий сепсис – до загального синдрому додає висипання на шкірі і ураження суглобів і очей.

Туберкульозний менінгіт викликається туберкульозною паличкою, що нерідко стає причиною захворювання розсіяним туберкульозом. Розвиток протікає поступово, характеризується тривалим загальним нездужанням, слабкістю, головним болем. Раніше від цієї форми менінгіту гинули всі хворі, при своєчасному лікуванні на даний момент виживає 90% хворих.

Пневмококовий менінгіт в половині випадків захворювання є наслідком перенесеного отиту, пневмонії або синуситу. Інша половина – первинне захворювання. Характерно різке прояв симптомів, швидкий розвиток. З’являється розлад свідомості, судоми. При термінової госпіталізації та своєчасному лікуванні із ста хворих гинуть від 15 до 25 осіб.

Наслідки після менінгіту зазвичай не спостерігається. Він виліковується за один раз. Після хвороби пацієнт повертається до свого звичайного стану. Дуже рідко з’являються ускладнення – сліпота, глухота, затримки в розвитку. У поодиноких випадках хворий впадає в кому. Повторно, як правило, хвороба не з’являється.

ВАЖЛИВО: Адміністрація сайту не несе відповідальності за надану тут інформацію, вся відповідальність за використання лежить тільки на Вас. Консультуйтесь з лікарем!

Копіювання матеріалів з сайту дозвіл тільки за умови активного посилання на цей сайт.

Переглядів: 631 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: