Форма входу

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Короста – симптоми, лікування, профілактика, причини – Хвороби і стану на
16:20
Короста – симптоми, лікування, профілактика, причини – Хвороби і стану на

привіт всім. мене турбують білі нарости на влагаліще.не знаю що це і як лікується. у кого така ж проблема чи хтось зтаким стикався, напишіть, оч потрібна порада ((((читати далі

Хвороби і стану Короста

Короста – паразитарне шкірне захворювання, що характеризується інтенсивним нічним сверблячкою, расчесами і утворенням на шкірі коростявих ходів. Коросту викликає кліщ Sarcoptes scabiei, званий в народі коростяних зуднем. Найчастіше зараження відбувається при тісному контакті з хворим.

Коросту викликають самки коростявого кліща. Вони досягають в довжину 0.3-0.4 мм і живуть близько 1 місяця. Потрапляючи на шкіру людини, вони проробляють ходи під роговим шаром епідермісу, відкладаючи щодня по 2-3 яйця. З яєць вилуплюються личинки, які через 2-3 тижні перетворюються на статевозрілих особин.

Короста передається тільки від людини до людини. Найчастіше зараження відбувається при тісному контакті з хворим. Цьому сприяє скупченість населення, антисанітарних обстановка і безладне статеве життя. У рідкісних випадках можливий шлях передачі через предмети побуту (постільна білизна, рушники, мочалка і т.д.). Серед дітей інфекція може передаватися через іграшки, якщо ними заздалегідь користувався хвора дитина.

Коросту можна запідозрити при поєднанні інтенсивного свербежу, що посилюється в нічний час або після гарячого душу і специфічної висипки. На шкірі можна виявити коростяві ходи, які виглядають як тонкі звивисті смужки довжиною 3-15 мм з маленькою везикулою (бульбашкою) на кінці. Крім коростяних ходів висип може бути представлена ??папулами (невеликі прищики) або маленькими мокнучими шелушащимися бляшками. Зазвичай страждають ділянки тіла з тонкою шкірою: сгибательная поверхню променезап’ясткових суглобів, розгинальні поверхню передпліччя, ліктьового суглоба, бічні поверхні тулуба, міжпальцеві проміжки, шкіра в складці під молочними залозами, зовнішні статеві органи. У маленьких дітей відзначають декілька іншу локалізацію корости: вона вражає внутрішні краї стоп, підошви, долоні, сідниці, обличчя і шкіру голови.

Сверблячка обумовлений алергічною реакцією на екскременти кліща. Сильний свербіж, який супроводжує коросту, приходить до расчесам і екскоріаціі. Розчісуючи шкіру, хворі нерідко заносять на запалені ділянки шкіри додаткову бактеріальну інфекцію. Внаслідок цього короста може ускладнюватися різними гнійничковими інфекціями.

Досвідчений лікар може поставити діагноз, грунтуючись тільки на симптомах захворювання, однак у деяких випадках для уточнення діагнозу потрібно мікроскопічне дослідження. Для цього на шкіру в область коростявого ходу наносять краплю вазелінового масла, а потім роблять зіскрібок. При мікроскопії лікар виявляє самих кліщів, їх екскременти чи яйця.

Якщо короста виявлена ??у одного з членів сім’ї, іншим також бажано пройти обстеження у дерматолога.

Мимовільно короста ніколи не проходить і може протікати багато місяців і років, часом загострюючись. Щоб вилікувати хворого на коросту, досить знищити кліща і його яйця, що легко досягається застосуванням місцевих коштів. Не займайтеся самолікуванням і не застосовуйте народні кошти. В даний час розроблено цілий ряд ефективних препаратів для боротьби з цим захворюванням. Зверніться до дерматолога, і вам буде призначено адекватне лікування.

Крім того слід знати, що при лікуванні корости важливо провести максимально повну дезінфекцію свого житла спеціальними засобами. Весь одяг хворого, постільна білизна, дитячі іграшки перуть у гарячій воді або піддають кип’ятінню. Матрац, ковдра та інші речі, які не можна випрати, дезінфікують у дезінфекційної камери, пропрасовують гарячою праскою або провітрюють на повітрі протягом 5-7 днів.

Для лікування корости застосовують мазі, що містять перметрин, ліндан, кротамітон, бензилбензоат, сірку іін Перед втиранням протівочесоточное кошти хворому рекомендують прийняти гарячий душ, який сприяє механічному видаленню з поверхні шкіри кліщів і розпушуванню рогового шару. При наявності гнійничкових захворювань шкіри душ приймати не рекомендується. Протівочесоточним кошти втирають в шкіру тулуба і кінцівок, особливо ретельно – в місця улюбленої локалізації корости.

Сказ – це смертельне інфекційне захворювання, що протікає з ураженням нервової системи. Найчастіше зараження відбувається в результаті укусу інфікованої собакою чи кішкою. Лікування сказу не розроблено. Однак існують ефективні методи профілактики цього захворювання, які полягають у вакцинації постраждалої людини та введення антирабічного імуноглобуліну або сироватки. далі »

Хвороба Лайма – інфекційне захворювання, що викликається спірохетами Borrelia burgdorferi і передається кліщами. Характеризується схильністю до хронічного і рецидивуючого перебігу і переважним ураженням шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату і серця. далі »

Тиф – це бактеріальна інфекція, яка вражає спочатку кишечник, потім поширюється на печінку, селезінку і жовчний міхур. Це високо заразне захворювання, що передається через воду і їжу, містять збудника. Навіть видужалий після тифу людина може протягом багатьох років залишатися носієм бактерій, що викликають тиф. далі »

Якщо у вашої дитини ВІЛ-інфекція, не впадайте у відчай. Пам’ятайте: досягнення сучасної медицини дозволяють ВІЛ-позитивним дітям жити повним, активної цікавим життям. Розвиток ВІЛ-інфекції у дітей проходить інакше, ніж у дорослих. У малюків, інфікованих ВІЛ під час вагітності або пологів, розвиток ВІЛ-інфекції може проходити швидше, і без лікування досить великий ризик того, що дитина серйозно захворіє вже в перші роки життя. ВІЛ-позитивні діти повільніше розвиваються і статеве дозрівання у них починається пізніше, проте в цілому ВІЛ-позитивні діти розвиваються нормально. далі »

СНІД – одна з найважливіших проблем, що виникли перед людством наприкінці XX століття. В даний час в світі офіційно зареєстровано понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих. У Росії загальна кількостей зареєстрованих людей з ВІЛ наближається до 500 000. СНІД відноситься до числа п’яти головних захворювань, підносять найбільше число життів на планете.ВІЧ впливає не тільки на здоров’я окремої людини, але і на державу і суспільство в цілому. Проблеми, які виникають у суспільстві через поширення ВІЛ, стосуються так чи інакше всіх нас. далі »

Переглядів: 1478 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: