Форма входу

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Імунітет
15:37
Імунітет
Термін "Імунітет" походить від латинського слова. На початку під цим терміном біологи розуміли несприйнятливість або резистентність організму до дії мікроорганізмів. Але з часом розуміння цього терміну змінилось. Тепер під словом "Імунітет" розуміють захисну реакцію організму до чужорідні мікроорганізмів. До органів які відповідають за імунітет можна віднести: мигдалики, селезінку, кістковий мозок, вилочкову залозу, лімфатичні вузли і судини.
Важливими функціями імунітету є його властивість фіксувати, тобто запам'ятовувати віруси. Саме завдяки цій властивості імунітету організм не хворіє вдруге на туж хворобу, яку переніс раніше. Після перенесеної болячки в організмі починають вироблятись антитіла, до тих чи інших вірусів. Нам слід завжди "співпрацювати зі своїм організмом" підтримуючи імунітет. А для цього слід в першу чергу достатньо спати (не менше 8 годин). Саме під час сну організм відпочиває і синтезує велику кількість гормонів які підтримують необхідний баланс в організмі. Крім того слід належно харчуватись. Коли ми чуємо слово імунітет, то одразу згадуємо про вітамін С. Проте не всі знають, що цей вітамін не накопичується в організмі. Тому його слід вживати кожного дня. Для хорошої роботи організму і міцного імунітету слід займатись фізичними вправами і уникати стресу. Інколи треба "змушувати" себе зробити зарядку. 
Для того, щоб зміцнити імунну систему можна скористатись таким простим рецептом. Він буде по-особливому корисний для застосування в кінці осені і на початку зими. Вам знадобиться мед, лимон, курага, ізюм, горіхи. Можна також додати чорнослив і фініки. Взявши в рівних кількостях лимон, курагу, ізюм і горіхи, перепустити їх через м'ясорубку чи блендер. Все це слід змішати з медом і додати трохи кориці. Цю суміш слід зберігати в холодильнику і вживати кожного дня по чайній ложці зранку і ввечері.
Переглядів: 436 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: