Форма входу

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Гірудотерапія
16:16
Гірудотерапія

Гірудотерапія П’явка – «Мерседес» для вашого здоров’яНайдавніший спосіб лікування хвороб в Клініці кібернетичноїмедицини перетворився в ефективну сучасну методику

Лікування медичними п’явками (гірудотерапія) – спосіб настільки ж старовинний, як, напевно, і сама професія цілителя. Він був відомий ще в глибоку давнину – зображення п’явки прикрашали гробниці єгипетських фараонів, їй присвячували свої трактати античні філософи. Вражаюче, але саме сьогодні, коли мільярди доларів вкладаються в розвиток нанотехнологій, у виробництво все нових і нових ліків, гірудотерапія переживає своє відродження. А лікарі називають п’явку «Мерседесом» сучасної медицини.

Про це феномен ми поговорили з Інною Рубан, лікарем-гірудотерапевтом Клініки Московського інституту кібернетичної медицини, де поряд із сучасними технологіями hirudo medicinalis стала частиною новітніх методик лікування цілого ряду різних захворювань.

- Інна Борисівна, звідки з’явилося порівняння саме з «Мерседесом»?

– У медичної п’явки 270 зубів, вони розташовані в три ряди, під кутом 120 градусів один до одного. Після укусу на тілі утворюється слід дуже схожий на знамениту трипроменеву емблему «Мерседеса». Втім, набагато важливіше інше. Медицині п’явки відомі вже близько 7 тисяч років. Але те, що вони роблять для ураженого хворобою організму, до цього часу неможливо замінити ніякими найсучаснішими ліками.

П’явки універсальні – допомагають при дуже широкому спектрі різних захворювань. Вони практично безвідмовні – ефективність лікування дуже висока. Тепер ви розумієте, чому лікарі використовують таке порівняння?

- Дивує, що 100 років тому п’явки в Росії були одним з найпопулярніших методів лікування, в останні роки СРСР їх ще можна було купити в деяких аптеках, а от потім про них ніби геть забули на два десятки років.

– Ми вважаємо, що не можна не враховувати накопичений досвід, не цінувати те, що вже маємо і можемо використовувати як перевірений століттями надійний засіб.

Наш девіз: «Синтез кращого з досвіду минулого і сьогодення». Особливо приємно, що відродження гірудотерапії багато в чому сприяють саме російські вчені.

Я можу назвати прізвища свого вчителя – доктора медичних наук, президента Московського Альянсу гірудотерапевтом Савінова Володимира Олексійовича, іншого чудового лікаря-практика, петербуржця Юрія Яковича Каменєва, президента Асоціації гірудологов Росії, вченого зі світовим ім’ям, доктора біологічних наук Ізольду Порфирівну Баскову, багатьох наших фахівців , завдяки яким розвивається системна гірудотерапія. Якщо ще кілька років тому доводилося буквально по крихтах відновлювати колишній досвід, то тепер з’являються нові методики, що включають в себе і застосування сучасних приладів і технологій.

- Чим саме так чудова досить неприємна на вигляд Hirudo medicinalis?

– П’явка може взагалі нічим не харчуватися протягом 1,5-2 років, сповільнюючи всередині себе всі обмінні процеси. Укус – це справжній і практично єдиний її шанс на життя. Я переконана, завжди, коли мова йде про єдиний шанс на життя, відбувається щось украй цікаве, грандіозне, екстремальне.

Подивіться, п’явка здатна сама вибирати собі місце укусу. Дуже цікаве спостереження ми зробили, знімаючи цей процес на інфрачервону камеру. Ми побачили, що п’явка присмоктується до найбільш гарячим зонам організму. Тобто вона працює як чутливий Термоприлад.

– Так, це аж ніяк не укус комара. Але пацієнти від процедури майже не відчувають болю, а на наступну добу у них виникає відчуття релаксації та позитивний настрій. П’явка впорскує речовини: дофамін, серотонін, що викликають почуття задоволення й радості,які дозволяють їй знеболити зону укусу.

Але головне, присмокталася п’явці необхідний потік крові, щоб механізми тромбоутворення в організмі, які згортають кров при пошкодженнях судин, не спрацювали. І для цього п’явка виділяє гірудин – фермент-антикоагулянт, що міститься в її слинних залозах. Довгий час в реології крові використовувалося тільки одне схоже речовина – гепарин, що виділяється з печінки.

Професор МГУ, доктор біологічних наук Ізольда Порфирівна Баскова займалася вивченням гірудину. З’ясувалося, що він має цілий ряд переваг в порівнянні з гепарином. При цьому в найсучасніших лабораторіях робилися спроби створити рекомбінантний, тобто штучний гірудин. Але він за своїми властивостями значно поступається натуральному, а значить, і в цьому ми наздогнати природу поки не в змозі.

Впорскуючи гірудин в кров, п’явка забезпечує можливість висмоктувати її до тих пір, поки сама не насититься. І це є неоціненним властивістю в лікуванні будь-якої хвороби, тому що дозволяє значно поліпшити мікроциркуляцію крові в даній зоні. Давайте згадаємо, яку кількість судинних препаратів вам призначають у звичайній медичній практиці. Крім того, що ліки мають хімічну структуру, вони впливають на весь організм в цілому. Тобто для того щоб поліпшити потік крові, наприклад, в ураженому плечовому суглобі, весь організм змушений переробляти цей препарат. Приставляючи п’явку до ураженій зоні, ми прицільно покращуємо мікроциркуляцію, не зачіпаючи системний кровотік.

І, нарешті, дуже цікавий феномен. Коли п’явка насичується, вона самостійно відпадає від тіла, але кров продовжує сочитися ще деякий час. Притому, що якщо поруч зробити схожу ранку, наприклад, голкою, у ній кров згорнеться швидко.

– Вичерпну відповідь на цей рахунок наука поки дати не може. Але є думка згадуваного вже мною В. А. Савінова, який припустив, що механізм відсмоктування п’явкою крові носить ще й певний енергетичний характер.

У пацієнта болить спина, тобто в нього в певних зонах недостатня мікроциркуляція крові і йде запальний процес. Це хронічний процес. Масажі, мазі і нестероїдні протизапальні препарати лише на час полегшують ситуацію. Пацієнт приходить на сеанс до гірудотерапевт, який ставить йому по дві-три піявочкі, і це виявляється досить ефективним.

Питання: що сталося? Якщо мова йде всього лише про мікроциркуляції крові, то мазі, таблетки та масаж навіть більш ефективно опрацьовують хворобливі зони. Але на практиці вся сучасна фармакологія працює гірше, ніж кілька п’явок. А кожному хворому головне вилікуватися і повернутися до нормального активного здорового життя.

Знімок пацієнтки з шийним остеохондрозом, зроблений інфрачервоною камерою, показує, що п’явка вибі sрает sместом укусу найгарячіші ділянки, де йде активний запальний процес.

- І все-таки, що ж сталося? Чому укус п’явки виявився ефективнішим? Як Ви можете це пояснити?

– А ви уявіть собі, що організм п’явки для того, щоб вижити, пристосовувався тисячі років. Її численні лікувальні здібності, такі як здатність знеболює під час укусу, виділяти фермент – гірудин – перешкоджає тромбоутворенню, «виводити з ладу» мікроби і віруси, поглинати «хворобливу енергетику» є природним етапом еволюції. Адже хворому пацієнту можна давати багато необхідних ліків. А можна забрати те токсична, запальне, що заважає організму одужати.

Наприклад, численні розростання в навколосуглобових тканинах практично не лікуються сучасною медициною. А п’явки розсмоктують ці утворення.

- Як всі ці фантастичні можливості п’явок застосовуються на практиці, у роботі Клініки кібернетичної медицини?

– По-перше, я приймаю пацієнтів після проведення діагностики запрограмі «Золотий стандарт», коли у мене на руках, крім скарг та суб’єктивних відчуттів пацієнта, є результати аналізів. Це дозволяє представити собі загальну картину захворювання.

Адже ми приділяємо дуже велику увагу виявленню прихованих інфекцій. Інфекційні агенти, як мінімум, на 10 років скорочують тривалість життя людини. І якби існувала ефективна можливість очистити організм від збудників інфекцій, то можна було б значно продовжити життя. Але поки це завдання далека від свого рішення.

А п’явки з цим справляються! У їх секреті містяться речовини, які володіють відразу антибактеріальною, протигрибковою і противірусним ефектом. Дослідниками у всьому світі проводилися спеціальні досліди. П’явка пила інфіковану кров, а через деякий час брали аналіз цієї крові вже з самої п’явки – кров опинялася стерильної. П’явка все переробила!

Інфекції, віруси або грибки в організмі людини ведуть себе як терористи, що захопили якась будівля. Зрозуміло, що вони бояться відповідної атаки імунітету і насамперед перекривають всі підходи для можливого штурму – барикадуються. Наприклад, у випадку з безпліддям – інфекція потрапляє в сечостатевої тракт і виділяє спеціальні ферменти, які перешкоджають проникненню течії крові до ураженої ділянки. Наприклад, виникає непрохідність маткових труб і спайкові процеси. У результаті ліки вже не може добратися до ураженої області. Але ми проводили комбіновані курси лікування із застосуванням гірудотерапії, і перш вважалися безплідними пари ставали щасливими батьками.

За допомогою п’явки вирішується відразу кілька завдань. По-перше, вона покращує мікроциркуляцію крові, а по-друге, виділяє комплекс біохімічних речовин, який руйнує «системи управління» інфекції. І в цей момент вже не потрібні великі дози антибіотиків, які призначають хворим. З’являється можливість застосовувати обмежені дози ліків, на порядок менше традиційних, які, тим не менш, працюють з набагато більшою ефективністю.

- Як давно застосовується гірудотерапія в Клініці кібернетичної медицини?

– По суті, цю методику ми застосовуємо з самого першого дня своєї роботи. Необхідність підказало саме життя. Звичайний процес лікування в нашій клініці триває близько 2-3 тижнів залежно від конкретних випадків. Ми лікуємо самі різні захворювання: серцево-судинні, гіпертонію, захворювання суглобів. Дуже ефективно справляємося з гепатитами. Стосовно до цукрового діабету наша клініка є визнаним лідером – лікуватися приїжджають люди з усього світу. Нашими фахівцями була розроблена ефективна методика безопераційного лікування катаракти.

1. Під час укусу, крім знеболюючих речовин, п’явка виділяє природні антідепрессантние речовини (дофамін і серотонін), які значно покращують настрій і загальне самопочуття.

2. У слинних секреті п’явки міститься унікальна речовина – гірудин, розріджує кров і значно поліпшує мікроциркуляцію. Крім загального впливу на організм, гірудин дозволяє лікарю, при постановці п’явки, локально керувати мікроциркуляцією в осередках запалення.

3. Слинної секрет, включаючи гірудин, володіє власним активним протизапальним ефектом.

4. Слина п’явки має антибактеріальну, противірусну і протигрибковою дією, викликаючи справжню паніку в мікробної середовищі і позбавляючи останню здатності до опору.

5. Слинної секрет п’явки здатний розсмоктувати тромби, зменшувати в’язкість крові, впливати на спайковий процес, а також розчиняти патологічні розростання в суглобах (кісткові екзостоз).

- Що потрібно зробити для того, щоб пройти у Вас курс гірудотерапії?

– Спочатку пацієнтові необхідно обстежитися за програмою «Золотий стандарт діагностики". Цедозволить виявити всі основні порушення в організмі і розробити індивідуальну схему їх лікування. Гірудотерапія може бути проведена пацієнта як самостійний курс, так і у вигляді комбінованої терапії, коли до роботи з основним лікуючим лікарем підключається лікар-гірудотерапевт. Раз на 7-10 днів проводяться сеанси гірудотерапії, після яких наш хворий, як правило, забуває про колишні його перш хронічних захворюваннях.

Робота гирудотерапевта у нашій клініці дозволяє мені в будь-який момент, на будь-якій стадії лікування провести необхідні лабораторні та інструментальні дослідження, звернутися до будь-якого фахівця за консультацією, таким чином контролюючи весь процес.

Фактично ми володіємо універсальним засобом, що поліпшує мікроциркуляцію крові і сприяє якнайшвидшій доставці будь-якого медичного препарату до місця призначення в організмі. Ніякими іншими засобами такого не досягнеш.

- Я звернув увагу, що Ви постійно говорите про п’явці тільки з захопленням …

– Системна гірудотерапія базується на величезному досвіді попередніх поколінь лікарів. І в сучасних умовах, при всіх досягненнях наукового прогресу вона все одно залишається не тільки більш економічним шляхом до здоров’я, але головне, найчастіше, набагато більш коротким і ефективним.


матеріал був взятий в  aibolit.org.ua 

Переглядів: 551 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: