23:32 Як правильно приготувати глінтвейн? | |
Як правильно приготувати глінтвейн? Як правильно приготувати глінтвейн? Головне, запам’ятати — глінтвейн, як і кава, у жодному разі не повинен закипати, інакше враження від напою буде геть зіпсовано. Сам процес приготування глінтвейну — справа вельми цікава і захоплююча. Як приготувати глінтвейн? Імпровізувати з міцністю напою, його солодкістю та іншими смаковими відтінками можна до нескінченності. Температура готового «препарату» повинна бути в районі тих же 70 градусів. Для глінтвейну ідеально підходять червоні сухі або напівсухі неміцні вина. Ось рецепт класичного глінтвейну: пляшка (0,75) столового червоного вина, 6-7 штук гвоздики, мускатний горіх за смаком, 1/3 склянки води, столова ложка цукру.Часто в цей канонічний набір інгредієнтів додають лимон, апельсин або лимонну цедру, фрукти, додаткові спеції або міцні напої в мізерних дозах, що додають напою тонкого смаку. Гвоздика, мелений мускатний горіх засипаються в турку, заливаються 1/3 склянки води, доводять до кипіння і варяться на маленькому вогні одну хвилину. Після цього відвар повинен настоятися 10 хвилин. Вино виливається в каструлю і ставиться на вогонь. У ледь підігріте вино виливається вміст турки і додається столова ложка цукру. Головне, не перетримати глінтвейн на вогні, краще — для страховки — зняти його з плити просто досить гарячим. Після цього напій треба або відразу розлити по чашках, або залити в керамічний чайник. Важливо не забувати — глінтвейн не переносить охолодження, так як нагріте один раз вино вже назавжди втрачає свій букет і смакові якості. Глінтвейн — відповідний напій в період відновлення після інфекційних захворювань, при фізичному і психічному виснаженні. | |
|
Всього коментарів: 0 | |