Форма входу

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 28 » Група крові - дієта
21:35
Група крові - дієта
Група крові - дієта

Дієта по групі крові I
Тип 0 (I група) - "Мисливець". Це найдавніша група крові, від якої в процесі еволюції відбулися всі інші. 33,5% населення Землі ставиться до цього типу, основними рисами якого є сила волі, самодостатність, схильність бути лідером. 

Сильні сторони: 
- Міцна травна система; 
- Сильна імунна система; 
- Ефективні метаболізм і збереження нутрієнтів. 

Слабкі сторони:
- Труднощі в адаптації до нових умов харчування і умов навколишнього середовища; 
- Імунна система іноді занадто активна і діє проти самого організму, що проявляється алергічними реакціями. 

Групи ризику:
- Погана згортання крові; 
- Можливі запальні процеси, артрити; 
- Підвищена кислотність шлунка, результатом якої стає поява виразок; 
- Алергії. 

Дієтичні рекомендації. Слід дотримуватися високопротеїнова систем схуднення, дієт для м'ясоїдів. 

Добре: м'ясо (крім свинини), риба, морепродукти, овочі та фрукти (окрім кислих), ананаси, житній хліб в обмеженій кількості. 

Обмежити: крупи, особливо вівсянку, пшеницю та вироби з неї (в т.ч. пшеничний хліб). Виключення складають бобові та гречка.

Уникати: капуста (крім брокколи), пшениця і всі вироби з неї, кукурудза і всі вироби з неї, маринади, кетчуп. 

Напої: 

Добре: зелений чай, трав'яні чаї з шипшини, імбиру, м'яти, кайенского перцю, лакриці, липи; сельтерская вода. 

Нейтрально: пиво, вино червоне і біле, чай з ромашки, женьшеню, шавлії, валеріани, листа малини. 

Уникати: кава, міцні напої, алое, звіробій, сенна, ехінацея, полуничний лист.

Програма контролю ваги:

Виключити: свіжу капусту, бобові, кукурудзу, пшеницю, цитрусові, морозиво, цукор, маринади, картоплю. 

Допомагає: морські водорості (бурі, ламінарія), риба і морепродукти, йодована сіль, м'ясо, особливо яловичина, баранина, печінка, зелень, салати, шпинат, брокколі, редиска, вітаміни і харчові добавки, вітаміни групи В, вітамін К, кальцій, марганець, йод, корінь солодки (лакріца), ферменти панкреатичної залози. 

Уникати: вітамін А, вітамін Е. 

Фізичні вправи: Для підтримки гарної фізичної форми і особливо в програмі зниження ваги необхідні інтенсивні вправи: аеробіка, лижі, біг, плавання. 

Спеціальні рекомендації. 
I Для зниження ваги необхідно вирішити проблему сповільненого обміну речовин. Існують наступні фактори, що дозволяють підвищити швидкість обміну речовин і таким чином знизити вагу: 
1. Забрати з раціону пшеницю і всі вироби з неї, кукурудзу, бобові, сочевицю, тому що вони блокують вироблення інсуліну і тим самим уповільнюють метаболізм. 
2. Забрати з раціону всі види капусти (крім брокколи) і всі вироби з вівса, тому що вони пригнічують вироблення тиреоїдних гормонів (гормонів щитовидної залози) і тим самим уповільнюють метаболізм. 
3. Підвищити споживання продуктів, що містять йод: морепродукти, водорості, зелень (салати, шпинат, брокколі); продуктів, що стимулюють вироблення тиреоїдних гормонів: редиска, редька, дайкон (з них добре робити сік навпіл з морквою). 
4. Є м'ясо (червоне), печінка. Ці продукти також підвищують швидкість метаболізму. 
5. Інтенсивно займатися фізичними вправами. 
II Для вирішення проблеми згортання крові (якщо вона є) необхідно вживати продукти, що містять вітамін К: зелень, салати, водорості, м'ясо, печінка, масло тріскової печінки, яйця. Слід уникати дріжджовий їжі, а при порушенні балансу кишкових бактерій приймати Ацидофіли і біфідобактерії. 
III Дотримуватися обережності при прийомі аспірину (він підвищує кислотність і розріджує кров) і Гінгко Білоба (ефект підвищення циркуляції крові відбувається за рахунок її розрідження). 


Дієта за групою крові II
Тип А (II група) - "Хлібороб". Цей тип виник при переході від найдавнішого кочового стилю життя (мисливці) до більш осілого аграрному. 37,8% населення Землі відносяться саме у цьому типу, характерними рисами якого є сталість, осілість, гарна адаптація до роботи в колективі, організованість. 

Сильні сторони: 
- Гарна адаптація до зміни дієти та навколишнього середовища; 
- Ефективні імунна й травна системи при дотриманні вегетаріанської дієти.

Слабкі сторони: 
- Чутливий травний тракт; 
- Слабка імунна система, схильна до інфекцій; 
- Підвищена чутливість нервової системи.

Групи ризику:
- Серцеві захворювання; 
- Онкологія; 
- Анемія; 
- Захворювання печінки і жовчного міхура; 
- Діабет I типу. 

Дієтичні рекомендації: варто дотримуватися повного вегетаріанства. 

Добре: овочі, крупи, бобові, фрукти (крім апельсинів, мандаринів, ревеню, папайї, бананів, кокосів, ананасів), риба (виключити камбалу, палтус, оселедець, ікру, а також морепродукти).

Обмежити: молочні продукти (нежирний сир, кисломолочні продукти), в заміну їм соєві продукти: соєве молоко, соєвий сир тофу, цукор. 

Напої: 
Рекомендується кава, зелений чай, червоне вино, морквяний, ананасовий, грейпфрутовий, вишневий соки, вода з лимонним соком. 
Слід уникати апельсиновий сік, чорний чай, всі содові напої. 

Програма контролю ваги

Уникати: м'ясо (дозволяється трохи кури та індички), молочні продукти, вироби з пшениці, перець, морозиво, цукор, кукурудзяна і арахісове олії.

Допомагає: рослинні масла (маслинова, лляна, рапсове), вироби з сої, овочі, ананаси, вітаміни В, С, Е і харчові добавки, кальцій, залізо, цинк, селен, хром, біфідобактерії, трав'яні добавки та чаї з них, женьшень , ехінацея, Астрагалус, валеріана, глід, будяк (татарник), бромелайн, кварцетин. 

Обмежити: прийом вітаміну А, краще отримувати В-каротин з їжі. 


Фізичні вправи рекомендуються спокійні і зосереджують - йога, тай-цзи. 

Спеціальні рекомендації для типу А 
1. Так як цей тип має травну систему, налаштовану на вегетаріанство (тобто зі зниженою кислотністю шлункового соку), то у нього можливі серйозні проблеми з переварюванням м'яса. М'ясо в людей цього типу уповільнює метаболізм і призводить до відкладання жиру. У зв'язку з цим з м'ясних продуктів допустимо вживання лише незначної кількості курки або індички. Це дозволить зберегти нормальну вагу. Вегетаріанство буде також сприяти акумуляції енергії й захисту організму від захворювань. Як відомо, слабка імунна система пригнічується при неправильному харчуванні. 
2. У зв'язку з тим, що слизова оболонка травного тракту дуже ніжна, слід уникати всі види гострої їжі (перець усіх видів, оцет, кетчуп і взагалі помідори), кислі фрукти і ягоди, майонези і спеції, ферментовану й солону їжу (солона риба, оселедець, огірки, капуста, крім брокколи), картоплю. Добре їсти часник, цибуля, морква. 
3. Молочні продукти слід вживати обмежено, перевагу краще віддавати кисломолочним і нежирним сирів, сиру, бринзі. Джерело білка - соєві продукти - припустимі в будь-якому вигляді. Яйця також необхідні як джерело білка, вітамінів і мікроелементів (Zn, Ca, B, B-каротин). 
4. Немає ніяких спеціальних рекомендацій для програми контролю ваги. Дотримуйтесь відповідну дієту і режим фізичної активності. Обмежте вживання цукру та шоколаду. 


Дієта по групі крові III
Тип В (III група) - "Мандрівник, кочівник". До цього типу, що виник в результаті міграції рас, відноситься приблизно 20,6% населення Землі. Це збалансований, гнучкий, творчий тип.

Сильні сторони: 
- Сильна імунна система; 
- Гнучка система адаптації до змін у дієті та умови навколишнього середовища;
- Збалансована нервова система. 

Слабкі сторони: 
- Вроджених слабких сторін не є, але при порушенні балансу в дієті можуть виникати аутоімунні захворювання і нестійкість до рідких вірусів. 

Групи ризику: 
- Діабет 1-го типу; 
- Синдром хронічної втоми;
- Аутоімунні захворювання, розсіяний склероз. 

Дієтичні рекомендації
Так як "кочовики" всеїдні, їм слід дотримуватися змішаної (збалансованої) дієти. 

Добре: м'ясо (за винятком курячого, качиного), риба, молочні продукти (краще кисломолочні, знежирені), яйця, крупи (окрім гречаної і пшениці), бобові, овочі (крім кукурудзи, помідорів, гарбуза, оливок), фрукти (крім кокосів і ревеню). 

Уникати: морепродукти (молюски, краби, креветки), свинину та вироби з неї, куряче м'ясо. 

Рекомендовані напої: зелений чай, трав'яні чаї (солодка, женьшень, Гінгко Білоба, шавлія, аркуш малини), сік журавлини, капусти, виноградний, ананасовий. 

Нейтрально: апельсиновий сік, пиво, вино, кава, чорний чай. 

Уникати: томатний сік, содові напої. 

Програма контролю ваги

Виключити: кукурудзу, сочевицю, арахіс, гречку, пшеницю, помідори, свинину та вироби з неї. 

Допомагає: зелені салати, трави, яйця, печінка, телятина, лакріца (корінь солодки), вітаміни і харчові добавки, магній, лецитин, лакріца, Гінгко Білоба, ехінацея, бромелайн. 

Нейтрально: продукти із сої.

Фізичні вправи: ходьба, велосипед, теніс, плавання, йога, тай-чи. 

Спеціальні рекомендації для типу В:
Для типу В найбільшою мірою набору ваги сприяють кукурудза, гречана каша, арахіс і сезамові зерна. Всі ці продукти пригнічують вироблення інсуліну і тим самим знижують ефективність обмінних процесів. У результаті з'являються втома, затримка води, гіпоглікемія і підвищення ваги. 
Тип В, так само як і тип 0, реагує на глютеин пшениці зниженням метаболізму. Коли їжа недостатньо ефективно перетравлюється і спалюється, вона відкладається у вигляді жиру. Глютеин для типу В не такий небезпечний, як для типу 0. Але якщо ви будете поєднувати пшеницю та вироби з неї з кукурудзою, сочевицею, гречкою та арахісом, результат буде не радує. 
Якщо ви хочете бути здоровим і підтримувати нормальну вагу, приберіть з раціону перераховані вище продукти, обмежте споживання жирів і цукру, виконуйте фізичні вправи. Досвід показує, що люди з типом крові В, що випливають цих рекомендацій, живуть довгим і здоровим життям.


Дієта по групі крові IV
Тип АВ (IV група) - "Загадка". Цей тип крові, до якого відносяться всього 7-8% населення Землі, виник у результаті еволюції при злитті двох протилежних типів - А і В. 

Сильні сторони: 
- Наймолодша група крові;
- Гнучка, дуже чутлива імунна система;
- Поєднує плюси типів А і В. 

Слабкі сторони:
- Чутливий травний тракт; 
- Занадто "відкрита" імунна система, нестійка до мікробних інфекцій;
- Поєднує мінуси типів А і В. 

Групи ризику:
- Серцеві захворювання; 
- Онкологічні захворювання; 
- Анемія. 

Дієтичні рекомендації: Людям цієї групи слід дотримуватися помірно-змішаної дієти. 

Добре: м'ясо (баранина, кролик, індичка), риба, крім морепродуктів, молочні продукти (молочнокислі, нежирні сири), тофу, оливкова олія, масло тріскової печінки, арахіс, волоські горіхи, крупи (окрім гречаної і кукурудзи), овочі (крім перцю, чорних оливок, кукурудзи), фрукти (крім різких і кислих). 

Обмежити: бобові.

Рекомендовані напої: кава, зелений чай, чаї з ромашки, женьшеню, імбиру, шипшини, ехінацеї, глоду. 

Нейтрально: пиво, вина, чай з м'яти, дон-куэй, валеріани, малини. 

Уникати: алое, сенна, липа та чаї з них. 

Програма контролю ваги 

Уникати: червоне м'ясо, шинку і бекон, соняшникове насіння, гречану крупу, перець, пшеницю та кукурудзу. 

Допомагає: риба, кисломолочні продукти, зелень, водорості, ананас, вітамін С і харчові добавки, глід Hawthorn, ехінацея, валеріана, будяк, (татарник), цинк, селен, травні ферменти: бромелайн, кверцетин. 

Спеціальні рекомендації для типу АВ
Коли починається процес збільшення ваги, тип АВ опиняється під впливом суміші генів А і В типів. Іноді це створює особливі проблеми. Наприклад, у вас знижена кислотність шлункового соку (ознака типу А) одночасно з властивою типу В адаптацією до м'яса. Тому, хоча ви частково запрограмовані до споживання м'яса (тип В - всеїдний), ви не маєте достатньої кислотності для ефективного перетравлення цього м `яса, що призводить до зайвого відкладення жирів. Для зниження ваги потрібно знизити споживання м'яса, збільшити споживання овочів і тофу (чудове джерело білка для типів А і В). 
Та ж проблема з бобовими, гречкою, кукурудзою і сезамовими зернами. Для типу А це прекрасна їжа, але участь генів типу В приводить до того, що ці продукти знижують вироблення інсуліну, що веде до уповільнення метаболізму. Типу АВ слід уникати гречки, бобових і кукурудзи. 
У типу АВ відсутня така сильна реакція на глютеин пшениці, як у типів 0 і В. Проте, для зниження ваги треба уникати пшеницю й вироби з неї.
Переглядів: 508 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: