Форма входу

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 27 » Чому дитина боїться школи
23:55
Чому дитина боїться школи

Причин боязні школи може бути декілька. Дитина просто не дозріла. У наш метушливий час багато робиться наспіх. Ось і деякі батьки хочуть скоріше віддати своє чадо до школи, щоб дитя раніше набралось розуму. Однак, не всі першокласники бувають у повній мірі готові до школи, адже це залежить від індивідуальних здібностей, а не від віку. Вони не можуть регулювати свою поведінку і емоції, не можуть виконувати доручення педагога. Як підсумок — погані оцінки, негативні відгуки вчителі, постійні зауваження і т.д.

Конфлікт з однокласниками. Діти насправді дуже жорстокі істоти, і якщо дитина потрапила в число ізгоїв класу, то їй явно не поздоровиться. Смішки, образливі жарти, шпильки, а іноді і синці — ось що випадає на долю білих ворон. Багатьом з них навіть доводиться переводитися в інші школи або класи.Конфлікт з учителем. У молодшій школі це дійсно може викликати страх дитини перед школою, адже вчителька-то перша і практично єдина. У старших та середніх класах учень просто відмовляється ходити до школи в ті дні, коли за розкладом є предмет «нелюбимого» педагога. Іноді конфлікт може дійти до того, що дитину доводитися переводити в інший навчальний заклад. Хоча, якщо школяра не влаштовують стосунки практично з усіма викладачами, то справа тут вже, напевно, в самій дитині.

Боязнь якогось предмета. Вона може з’явитися з різних причин — відсутність здібностей, нелюбов до вчителя, погані спогади, негативне ставлення педагога до учня. Так чи інакше, у дитини формується фобія. Перед контрольною роботою з цього предмету вона починає погано себе почувати, на уроці виявляються ознаки сильного хвилювання (сухість у роті, пітніють долоні, дитина гризе нігті або робить інші стереотипні рухи), за нормально підготовлений матеріал він отримує погані оцінки і т.д .

Переглядів: 453 | Додав: Alexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: